The Singles Company
ontdek het met Heidi

Riga

Riga ook wel ’t Parijs van het oosten genoemd, is de hoofdstad van Letland. En met zo’n 1 miljoen inwoners de grootste stad van de Baltische staten. Het oude stadscentrum van Riga wordt beschermd als werelderfgoed.

Ontdek het echte Riga. De oude binnenstad met St.Peters kerk, het Huis van de Zwartkoppen, het Gilde, de drie Broeders, Nationale Opera, het monument van de vrijheid maar ook het Moscow district en Central Riga. Je kunt de rivier oversteken om unieke wijken te bezoeken, soviet monumenten en prachtige architectuur. En eindigen met een proeverij van de Riga Black Balzam, de typisch Letse kruidenlikeur bestaande uit 24 verschillende natuurlijke ingrediënten - kruiden, bloemen, sappen, wortels en bessen. Het unieke recept werd in de 18de eeuw ontdekt door de apotheker Abraham Kunz.

 

Centrale markthallen, leer over de geschiedenis van Riga Central Market met kaas, vis en meer lekkernijen. Ontdek alles over het Letse voedsel. Je leert alle lokale specialiteiten kennen, die je ook kunt proeven en ervaren; Fijne vlees waren, kazen, heerlijke broden, verrukkelijke taarten en gebak.

Leer hoe ze worden gemaakt en waarom ze worden gegeten. Er is geen betere manier om een cultuur te leren kennen, dan het proeven! Neem een hap van Riga en de fantastische selectie van voedingsmiddelen! Hier doen we ook inkopen voor een kleine picknick op het strand.

 

Ga mee op de fiets naar Jurmala, het grootste kuuroord van de Baltische staten. De witte zandstranden, het milde zeeklimaat, de minerale bronnen en de mooie zomerverblijven trekken elk jaar weer meer toeristen. Het stadsdeel Majori is het kloppend hart van Jurmala, hier is ook het enige voetgangersgebied van de stad, de Jomas Iela waar druk geflaneerd kan worden. Je kunt een mooie fietstocht door het Letse landschap maken(plm. 20 km) De gids neemt je mee door de straten van Jurmala waar je de schitterende bouwwerken kunt aanschouwen. Maak een lekkere strandwandeling of slenter over de boulevard met vele terrasjes en winkeltjes. Drink lekker wat en neem daarna de trein weer terug, houd je niet van fietsen dan kun je ook met de trein heen.

Qua eten en drinken kom je niets te kort in Riga, lekkere betaalbare restaurants en leuke kroegjes en discotheken. Natuurlijk zorgen we ook voor de avonduren voor gezellig vermaak met een hapje en een drankje, zeker een keer in de skyline bar met magnifiek uitzicht of in een typische black Balsam Bar.

 

Wat kun je doen in een notedop


·      Magische oude binnenstad met art nouveau gebouwen

·      Jurmala

·      Sigulda

·      Drankje met magnifiek uitzicht in de Skyline bar 

·      Black balsam

·      Chocolade museum

·      Schieten met een echte Kalaschnikov

·      Central Market 


Prijs € 335,00                                     Boek deze trip

Dit is inclusief:
- Vlucht vliegveld Eindhoven-Riga vv op basis van handbagage (max. 10 kg).
Dit is exclusief eventuele toeslag op de vlucht. Hoe later je boekt, hoe duurder de vlucht.
- Transfer luchthaven - hotel v.v.
- Drie overnachtingen in een gedeelde twee- of driepersoonskamer met bad/douche en toilet in een ****hotel op basis van logies en ontbijt.
- Enthousiaste Nederlandse reisbegeleiding.